На ВДНГ пройде масштабний фестиваль медіамистецтва

У Києві стартує перший фестиваль медіамистецтва Carbon media art fest. Він пройде з 1 по 17 лютого у 13-у павільйоні ВДНГ, де колись знаходилась штучна вугільна шахта.

Як повідомляють організатори – Громадська організація «Мистецька резиденція Карбон» та Українська асоціація віджеїв VJUA – цей фестиваль є результатом взаємодії мистецтва і технологій.

“Carbon Media Art Festival знаменує новий виток розвитку нашої ініціативи та спільноти. Ми представимо виставку, яку почали готувати два місяці тому, з моменту набору в першу групу Carbon media art lab. Кожна робота – це унікальний об'єкт, створений в колаборації спеціально для спільного проекту фестивалю”, – розповідає представниця Мистецької резиденції “Карбон” Олександра Халепа.

Ця виставка стала результатом двомісячної роботи резиденції, яка проходила у 13-у павільйоні ВДНГ. Її учасники опанували техніки віджеїнгу й відеомапінгу, специфіку роботи зi свiтлом, лазерами та свiтлодiодними стрiчками. На основі отриманих знань вони створили мистецькі твори, зокрема інтерактивні інсталяції, об’єкти з використанням технологій віртуальної реальності та аудіоефектів.

“Наш фестиваль – це живий організм, який протягом 17 днів буде змінюватися і трансформуватися на ваших очах. Учасники спільноти розкажуть про свою творчість, гратимуть для вас музику і створювати унікальні шоу”, – зазначила Олександра Халепа.

Також у програмі фестивалю – лекції, кінопокази і музичні концерти. Відкриють Carbon media art fest танцювальним перформансом і виступом електронних музикантів. За розкладом подій фестивалю можна стежити у Facebook.

03.02.2019


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *