Міжнародний форум, присвячений Казимиру Малевичу, пройде у Києві

У столичному арт-просторі М17 21-24 лютого відбудеться міжнародний форум "Нова генерація: художник і його покоління". Його приурочать до 140-річчя художника-авангардиста Казимира Малевича.

Як зазначається у прес-релізі, ця подія в одному місці об'єднає мистецтвознавців, істориків та дослідників авагарду з усього світу.

“Казимир Малевич – один із лідерів світового авангарду, який залишається серед найвпливовіших художників в історії мистецтва, народився рівно 140 років тому в Києві. Але ми лише починаємо відкривати невідомий пласт, пов'язаний з мистецтвом авангарду початку ХХ століття в Україні, та зв'язок Малевича з українською культурою”, – розповідають про концепцію форуму організатори.

Вони зазначають, що на події порушать такі питання, як вплив оточення на формування митця, унікальність представників “нової генерації”, яка створила явище "наших 20-х", та внесок українських митців до світового авангарду.

Обговорюватимуть ці та інші теми мистецтвознавці, дослідники, історики мистецтва і куратори із Франції, Канади, Угорщини, Великобританії, Нідерландів та України.

У межах форуму пройдуть заходи як для професійної аудиторії, так і для широкого загалу. Зокрема, у програмі – прем'єра фільму «Малевич» (2017), презентація збірника матеріалів «Казимир Малевич: київський аспект», а також лекції, концерти, вистави і тематичні екскурсії.

 

 

09.02.2019


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *