Міжнародна фотографічна резиденція розпочала свою роботу у Хмельницькому

16 лютого 2018 року в Хмельницькому почала роботу Міжнародна фотографічна резиденція арт-центру Maslo. Першими учасниками стали троє відомих фотографів – Валерій Мілосердов (Україна), Маріуш Форецкі (Польща) та Олексій Шинкаренко (Білорусь). Протягом перебування у Хмельницькому вони створять нові роботи, в яких відобразяться різні грані життя міста, проведуть зустрічі із містянами. 

Проект має за мету познайомити мешканців Хмельницького з сучасною документальною фотографією через унікальний колективний портрет міста.  

22 лютого в галереї Maslo відбудеться дискусія за участі фотографів і куратора проекту – Олександра Михеда. 1 березня в галереї Maslo – урочисте відкриття виставки за результатами резиденції.  

Інформація про учасників:  

Валерій Мілосердов, Україна Працював фотокореспондентом у виданнях ««Киевские ведомости», «Дзеркало тижня», фоторедактором – «День», «Коммерсантъ-Украина», «Сегодня». Наразі – фотограф у фонді культурних ініціатив «Ізоляція». Його серія документальних фотографій «Покинуті люди» про життя шахтарів Донбасу отримала спеціальну премію журі фестивалю візуальних мистецтв Images (1995, Веве, Швейцарія).  

Маріуш Форецкі, Польща Народився 1962 року. Фотограф-документаліст. Фіксує зміни у Польщі після 1989 року. Видавець журналу про документальну фотографію «5 klatek». Відомий репортажами з останнього дня захисту Будинку уряду в Чечні (1995), землетрусу у Вірменії (1988), президентських виборів у Білорусі (2001), чисельними фоторепортажами про життя Польщі.  

Олексій Шинкаренко, Білорусь Народився і живе в Мінську, Білорусь. Фотограф, куратор, дослідник. Засновник і керівник «Центру фотографії»  і Школи фотографії, лабораторії «Coloroom». Куратор Національного павільйону Білорусі на Венеційській бієнале 2015 року.   

22.02.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *