Кінострічка Вадима Ількова "підкорила" швейцарський фестиваль

Повнометражний дебют українського режисера Вадима Ількова під назвою "Тато - мамин брат" отримав приз на одному з найбільших фестивалів документального кіно Європи - Visions du reel". Прем'єра картини Ількова відбулася саме у Швейцарії. 

"Тато - мамин брат" створений студією "Garmata Film Production за підтримки Держкіно України. Зйомки фільму проходили протягом двох років у Києві, ще півроку тривав постпродакшн. Відомо, що це перша повнометражна режисерська робота Вадима Ількова, який в Україні більше відомий як оператор. У його творчому доробку стрічки "Маріуполіс" та "Вулкан". Перший фільм Ількова "Вальс Алчевськ" був показаний у програмі фестивалю Docudays UA-2015.


За словами організаторів фестивалю, всього до участі у конкурсі відібрали 16 стрічок, у тому числі й стрічка "Не торкайся" Адіни Пінтіліе, переможниці Берлінале-2018. Visions du reel - проект, який поєднує у собі розвинену індустріальну платформу і кінопрограму. Усі критерії фокусуються на авторське та експериментальному кіно. У цьому році фестиваль досліджував нові форми кіно, які виникають на стику ігрового та неігрового кінематографа.

24.04.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *