Фестиваль сучасного жіночого мистецтва стартував у Києві

В Інституті проблем сучасного мистецтва 13 червня відкривається перший фестиваль сучасного жіночого мистецтва Ukrainian Contemporary Women’s Art Fest створений у співпраці Української Асоціації жіночих досліджень у мистецтві.

За словами організаторів проекту, жіноче образотворення функціонує не лише в концептуальних або естетичних вимірах, а й одним своїм існуванням порушує складні питання про роль та сприйняття жінки в сучасному суспільстві. Жінки-художниці, багатогранні за своєю природою, у своїх творах перетинають дисциплінарні кордони та виходять за межі питання гендерної відмінності.

Фокус-тема Ukrainian Contemporary Women’s Art Fest 2018 – «Мистецтво компромісу» – творчі пошуки, в яких є прагнення до гармонії та стабільності через цивілізоване владнання конфліктних зіткнень – соціальних, етичних, психологічних тощо. Оскільки конфлікти супроводжують нас усюди, вони несуть тривогу і невизначеність, хвилюють і лякають. але в самому існуванні конфліктів фатальної приреченості немає, в тому разі, якщо розпочато пошук розумного Компромісу. Мистецтво компромісу не є простим, в ньому неодмінно присутнє жіноче начало, тому що саме жінка, як берегиня і продовжувачка роду, створена природою для пошуку шляхів мирного вирішення конфліктів.

Учасниці проекту: Акімова Ірина, Бітаєва Анна, Гончаренко Мар’яна, Громенко Марго, Дворак-Галік Олеся, Джураєва Олеся, Іванюк Олена, Корф-Іванюк НаталіяКриволап АннаЛіна Кондес, Мурашкіна Ніна, Руснак Яна, Самохіна Тетяна, Семенюта Ірина, Студницька Лілія, Тарасенко Валерія, Трандафір Ната, Чавага Ліля, Чепелик Оксана, Щербіна Поліна.

Під час виставки відбудеться конференція «Тенденції розвитку сучасного жіночого мистецтва в Україні». Організатори. Інститут проблем сучасного мистецтва, UAFRA, Pinchuk Art Museum, Tuzov Gallery. Куратори виставки – Ірина Акімова, Анастасія Гончаренко. Арт-директор проекту – Влад Тузов.

13.06.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *
віталій
16.06.2018
не марнуйте час