Facebook заблокував роботи художниці, що критикують домінування чоловіків в суспільстві

Соціальна мережа Facebook видалила роботи ісландської художниці Боргільдур Індрідадоттір (Borghildur Indridadóttir), які включали зображення оголених жіночих грудей. Ці роботи - частина її проекту Demoncrazy, в якому вона критикує домінування чоловіків в суспільстві.

«У Facebook сказали, що фотографії суперечать стандартам спільноти і не тільки видалили їх з моєї стрічки, але також видалили моїх друзів і лайки», - цитує Індрідадоттір the art newspaper.

Проект Demoncrazy викриває ситуацію, коли чоловіки продовжують домінувати в деяких громадських і соціальних просторах в Ісландії. В рамках фестивалю мистецтв в Рейк'явіку в червні Індрідадоттір показувала фотографії молодих жінок, знятих топлес, що стоять перед портретами чоловіків. Фотографії були зроблені в таких місцях, як парламент Ісландії, спортивний клуб і школа, чиї кабінети прикрашені портретами чоловіків, які відігравали важливу роль в історії цих установ. «Неймовірно бачити, що навіть в такому суспільстві, як ісландське, ми постійно стикаємося з домінуванням чоловіків», - говорить вона.

У день відкриття виставки Індрідадоттір організувала прогулянку ісландською столицню з жінками топлес. Фотографії та стрім перформансу, а також відеоролик про її виставку були завантажені на Facebook, але потім видалені соціальною мережею. Те ж відбулося з коментарями, розміщеними на її сторінці, стверджує автор робіт. Кілька тижнів тому вона звернулася в Facebook з питанням, чому мережа видалила її друзів і коментарі, а також зображення, але поки не отримала відповіді.

У 2015 році Facebook змінив свою політику щодо публікації контенту, що містить оголене тіло, і на сторінці стандартів тепер йдеться: «Дозволяється публікувати фотографії картин, скульптур і іншого мистецтва, що зображують оголені постаті».

12.08.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *