Ексклюзивні картини Рембрандта відправили у навколосвітню подорож

Дві нещодавно виявлені картини Рембрандта ван Рейна виставили в амстердамському будинку-музеї художника. «Портрет Петронелем Бейс» і «Чоловік з мечем» до цього не з'являлися на публічному огляді протягом десятиліть. Роботи були придбані нью-йоркськими колекціонерами братами Каплан, які сформували найбільше зібрання голландського живопису XVII століття.



Обидва твори були відсутні в Нідерландах більше століття. Після виявлення і довгих досліджень їх приписали руці Рембрандта і його помічників у майстерні. В амстердамському музеї роботи можна буде побачити до вересня 2018. У наступному році їх відправлять в Лувр Абу-Дабі на велику експозицію колекції Каплан. Відомо, що справжність «Чоловіки з мечем» була поставлена ​​під сумнів у 1970 роках. 



"Полотно взагалі могло опинитися імітацією XVIII століття. Останній аналіз показав, що Рембрандт все-таки працював над портретом, але підсумковий твір було частково змінено одним з його учнів. «Портрет Петронелем Бейс» також довгий час приписували асистентам художника, але, як з'ясувалося, Рембрандт просто не встиг особисто доробити його, залишивши роботу помічникам", - розповіли експерти.

15.05.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *