Американський бізнесмен Едвард Басс пожертвував музею $ 160 млн

Нащадок нафтової бізнес-імеперії із Техасу, фінансист Едвард Басс пожертвував рекордну суму Єльському університету на ремонт та розширення площі 152-річного Музею природної історії Пібоді, який належить навчальному закладу.

Внесок є одним з найбільших подарунків, коли-небудь зроблених в Єлі, і залишається єдиним з найбільших пожертвувань, коли-небудь отриманим музеєм природничої історії в Сполучених Штатах. Всі кошти будуть направлені, щоб збільшити виставкову площу на 50 відсотків, розширити сховища для колекцій і дослідних об’єктів, на будівництво центральної галереї, збільшення музейних дослідницьких класів та створення освітнього центру.

За даними американського журналу Forbes, Едвард Басс володіє активами у розмірі $2,1 млрд, є президентом Fine Line Inc., приватної диверсифікованої інвестиційної та венчурної компанії, активно займається бізнесом. Будучи ярим захисником навколишнього середовища, він є головою виконавчого комітету Всесвітнього фонду дикої природи та засновником фонда Philecology Trust.

01.09.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *