Картина Бенксі самознищилася одразу після продажу на аукціоні Sotheby's

Картина Banksy, відома як «Дівчинка з повітряною кулькою», самознищилася за допомогою вбудованого в раму шредера (механізм для подрібнення паперу), як тільки її продали за $ 1,4 млн на лондонському аукціоні Sotheby’s. За даними Західних ЗМІ, художник сам зіпсував її, вмонтувавши заздалегідь в раму згаданий механізм? повідомляє ArtsLooker.

Ця робота вважається однією з найбільш впізнаваних і популярних картин Бенксі . У 2006 році стріт-арт художник створив єдиний екземпляр акриловими фарбами на полотні і підписав її. Вперше вона була зображена на набережній в Саут-Банку на південному березі Темзи в 2002 році в пам’ять про дітей, загиблих в Сирії, і в підтримку маленьких біженців.

Те, що залишилося від картини Бенксі / Фото: facebook.com/igor.abramovych

Те, що залишилося від картини Бенксі / Фото: facebook.com/igor.abramovych

Робота продавалася разом з позолоченою рамою, яка загадковим до цього моменту на вимогу художника була її невід’ємним елементом. Фахівці трактували наявність великої і важкої рами як свого роду елемент глузування над пафосом світу мистецтва.

В Sotheby’s заявили, що самознищення картини — своєрідне послання Бенксі, яке означає швидкоплинність і короткочасність людських емоцій в світі соціальних мереж. Це перший випадок в історії, коли твір мистецтва самознищився, як тільки його продали з молотка.

Ввечері 6 жовтня на офіційній сторінці Бенксі в Інстаграм, з’явилося відео процесу вмонтування шредера в картину, а також момент, коли після удару аукціонного молотка картина самознищилася.

06.10.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *