Фрагмент Київського скляного мосту можна придбати на благодійному аукціоні

Фрагмент київського велосипедно-пішохідного скляного мосту, який витримав влучання російської ракети, можна придбати на благодійному онлайн-аукціоні в державній системі "Прозорро.Продажі". Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

Зазначається, що це унікальний уламок скляної конструкції 10*3,5 см із світлодіодом у захисному коробі. На корпусі міститься кнопка, що вмикає підсвітку. Загалом було виготовлено 100 таких сувенірів.

"Київ — вистояв. Україна — вистоїть і переможе. Цей сувенір — це не просто уламок мосту, це символ стійкості киян і всіх українців",— каже заступник голови КМДА Петро Оленич.

Фрагмент Київського скляного мосту можна придбати на благодійному аукціоні
Фрагмент київського скляного мосту, який пошкодила російська ракета 10 жовтня 2022 р Фото: КМДА

За його словами, стартова ціна лота — 10 000 грн. Усі зібрані кошти передадуть на потреби окремого стрілецького батальйону Києва, який сформували цього року із мешканців та мешканок столиці. Зараз вони захищають нашу країну на передовій.

Аукціон відбудеться 2 червня, час проведення буде визначений системою автоматично. Переглянути детальну інформацію про лот і подати заявку на участь в аукціоні можна за посиланням. Кінцевий термін прийняття заяв на участь до 18 години 1 червня.

Що відомо про пішохідно-велосипедний міст у Києві

17 грудня у Києві відкрили для відвідувачів пішохідно-велосипедний міст після ремонтних робіт і оновлення. Замінили всі 18 пошкоджених підлогових склопакетів, а також — 143 перильних скла. 57 з них були повністю зруйновані, 86 — пошкоджені

Пішохідний міст було пошкоджено, однією з російських ракет 10 жовтня 2022 р. В результаті атаки скляна конструкція вистояла, були пошкоджені лише оглядові панелі.

Пішохідно-велосипедний міст виготовлений із 700 тонн сталі з заводу "Азовсталь" у Маріуполі, який до останнього захищали українські військові.

Проєкт велосипедно-пішохідного мосту презентували наприкінці 2017 року. У грудні наступного року розпочалися будівельні роботи, які завершилися наприкінці травня 2019 року. Для будівництва споруди використали 90% вітчизняних матеріалів, а її вартість оцінюється у 275 мільйонів гривень. Міст завдовжки у 216 метрів, а ширина доріжки змінюється з 6 до 14 метрів.

28.05.2023


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *