Виявлено другий автопортрет Леонардо да Вінчі

Мистецтвознавці виявили другий автопортрет Леонардо да Вінчі. Малюнок невідомого чоловіка протягом багатьох років зберігався в приватній колекції британської королівської сім’ї, поки до нього не придивилися дослідники.

Вперше малюнок був помічений Мартіном Клейтоном, керівником відділу гравюр і малюнків в Трасті Королівської колекції, під час підготовки виставки предметів мистецтва Віндзорського замку.

Основними ознаками підтвердження особи людини, зображеної на портреті, стало «розкішне волосся» і форма носа. Як вважають, малюнок в 3/4 профілю був зроблений помічником Леонардо незадовго до смерті художника в 1519 році.

Ще одним доказом стало зображення на ескізі кінської ноги. Це частина дослідження Леонардо для створення кінного монумента за дорученням короля Франції.

Малюнок буде представлений 24 травня в рамках виставки «Леонардо да Вінчі: життя в малюванні», яка відкривається в Королівській галереї в Букінгемському палаці.

Виставка буде присвячена 500-річчю від дня смерті Леонардо і є однією з найцікавіших в Європі, присвяченій епосі Відродження.

07.05.2019


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *