Єгор Зігура репрезентував українське мистецтво на міжнародному проєкті Sculpture by the Sea в Австралії

Sculpture by the Sea в австралійському Сіднеї – одна з найбільших у світі експозицій скульптур під відкритим небом. Цього року вона відзначає свій 23-й день народження і запрошує на вражаючу прогулянку від пляжу Бондай (Bondi Beach) до Тамарама (Tamarama Beach) з 24 жовтня – по 10 листопада 2019 року. Ця культова подія на декілька тижнів перетворює узбережжя Тихого океану на скульптурний парк довжиною в 2 кілометри. На виставці представлено понад 100 скульптур, створених авторами з усього світу. Минулого року подію відвідали понад 400 000 осіб.

73300136_2755968117768152_752495772250931200_n

Щорічно виставка отримує високу оцінку критиків, що підтверджено публікаціями у національних та міжнародних виданнях, серед яких: The Guardian (Великобританія), Sculpture Magazine (США), World Sculpture News (Китай), The Art Newspaper (Великобританія), The Independent (Великобританія).

Організатори отримали понад 400 заявок від художників із 30 різних країн. Попередній відбір був проведений кураторським комітетом, у складі якого: доктор Малколм Баутерс, директор галереї Школи творчих мистецтв Університету Тасманії; доктор Майкл Хілл, голова  відділу історії і теорії мистецтв у Національній школі мистецтв (Сідней); Анна Мі, радниця з кураторства Sculpture by the Sea (Китай); Венді Текель, художниця, почесний гість події, експерт-спостерігач.

Цього року професійне журі міжнародної художньої експозиції запросило до участі українського митця Єгора Зігуру. На виставці в Сіднеї тимчасово інстальовано диптих Awakening (скульптури Kore & Colossus Awakening; 2016).

Awakening diptych, Sculpture by the Sea, Bondi 2019 (2)

Головна ідея робіт полягає в тому, що людство має осягнути себе поза примарних ідей, заяложених штампів, сумнівних цінностей та марних прагнень і отримати надію на майбутнє, сповнене духовних цінностей, які закладені з давніх часів.

Диптих Awakening передає момент пробудження людини за сучасної доби, коли нинішня цивілізація споживання, за авторським баченням, увійшла у кризову стадію свого розвитку.

Раніше скульптури були доступні для перегляду в українських та міжнародних арт-проєктах, серед яких виставки Bifronte (Франція, Італія); Більше, ніж скульптура (Україна); арт-ярмарки Art Palm Beach (США), Art Marbella (Іспанія), Spectrum Miami (США), Tokyo International Art Fair (Японія).

Варто зазначити, що Єгор Зігура став першим українським митцем, який представив свої роботи на виставці Sculpture by the Sea за всі роки існування заходу. Діяльність автора підтримує NewNow Gallery.

Єгор Зігура разом із Почесним Консулом України в Сіднеї Ярославом Думою

Єгор Зігура разом із Почесним Консулом України в Сіднеї Ярославом Думою

Що необхідно знати про цьогорічну подію:

  • Скульптор з Нового Південного Уельсу Дейв Хортон і міждисциплінарна художня студія Cave Urban повернулися на виставку в якості грантодавців Transfield Australian Invited Program, яка профінансує дві значущі роботи на пляжі-узбережжі Бондай.
  • Sculpture by the Sea у співпраці з Shalom представляють інсталяцію Succah by the Sea, на честь традиційного єврейського фестивалю Суккот. Художній керівник Вільям Фейерман з офісу Фейерман і шість сіднейських архітекторів під його керівництвом працювали над наданням нового сенсу ритуальній складовій єврейського свята.
  • Роботи від трьох володарів стипендії Helen Lempriere 2019 року: скульптора Майкла Снейпа (штат Новий Південний Уельс), Луїзи Парамор (штат Вікторія) і авторки Надя Одлум (штат Новий Південний Уельс).

Інвестиційно-девелоперська компанія Акваленд вже вчетверте стала головним спонсором заходу і вручить премію розміром $ 70 000  скульптору, чия робота буде відібрана для перманентної установки в Сіднеї.

30.10.2019


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *