Жіночі образи на полотнах художниці Ірини Каркабі "переносять" у світ почуттів

Ірина Віталіївна Каркабі (Irina Vitalievna Karkabi) - сучасна українська художниця, народилася в 1960 році, в Харкові, Україна, в родині вчених. Її художній талант оточуючі помітили ще в ранньому дитинстві. У 1982 році, практично відразу після закінчення Академії мистецтв у Санкт-Петербурзі, вона, разом з чоловіком і новонародженим сином переїхала в місто Хайфа на півночі Ізраїлю, де оселилася на березі моря.

Cobra. Там, на середземноморському перехресті культурних ідей і художніх течій, Ірина заснувала свою студію. Вона пише виключно маслом на полотні. Художниця неодноразово брала участь в міжнародних виставках, наприклад, на Art Expo в Нью-Йорку і Лос-Анджелесі. Її роботи знаходяться в приватних колекціях в Ізраїлі, США і Європі. На ранньому етапі звий кар'єри, Ірина писала плакати для театру і багато раз ілюструвала дитячі книжки.

Сьогодні вона, в основному, пише портрети на замовлення, пейзажі і фігуративні картини. Картини Ірини досліджують таємниці любові і жіночої краси. Динамізм, чуттєвість, експресія, жіночність, мрійливість, романтичність, чарівність - все це відображено в картинах художниці.

Виходячи зі знань, отриманих в академії в Санкт-Петербурзі і власних досліджень творчості майстрів минулого Греції, Єгипту і робіт в стилі модерн (Арт-нуво), вона вміло поєднує класичну красу з сучасним символізмом. Її вічні, найчастіше жіночі, образи перегукуючись з чуттєвістю, досліджують глибини людської психіки.

20.11.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *