"Зашифровану" картину Бенксі не прийняли на виставку у Лондоні

У Королівській академії мистецтв відкрилася щорічна літня виставка. Вона залишається в Лондоні неймовірно популярним заходом ще з 1769 року, тому що в ній може взяти участь будь-який бажаючий. Претендентам необхідно пройти відбір через комісію художників, і тоді вони зможуть виставити свої роботи разом з такими майстрами, як Аніш Капур і Девід Хокні.

У цьому році на виставку прислали 20 тисяч заявок. З них тільки 827 робіт пройшли останній етап відбору. Серед недопущеними художників виявилася зірка сучасного вуличного мистецтва Бенксі. Знаменитий автор надіслав картину Vote to Love під псевдонімом Bryan S. Gaakman, який розшифровується як «анаграма Бенксі». Однак, комісія не допустила роботу, про що художник розповів в своєму Instagram.

Цікаво, що після того, як Бенксі розкрив авторство своєї роботи, з ним зв’язався голова комісії Грейсон Перрі і попросив знову надіслати картину. Художник трохи виправив твір і його затвердили під його загальновідомим псевдонімом. У каталозі виставки вказується, що робота Бенксі коштує $ 468 млн. Ціна є жартівливою відповіддю на заяву про те, що Британія зможе витрачати £ 350 млн на охорону здоров’я в тиждень, якщо покине Євросоюз.

25.06.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *