Voloshyn Gallery отримала головний приз на арт-ярмарку у Маямі

Київська Voloshyn Gallery отримала головний приз на міжнародному ярмарку сучасного мистецтва PULSE Miami Beach 2018 за сольний проект Жанни Кадирової «Маркет».

Арт-ярмарок PULSE Miami Beach проходить щорічно на початку грудня, і є сателітом Art Basel Miami. PULSE спеціалізується на сучасному мистецтві, й одним з основних його пріоритетів є підтримка молодих галерей та художників. У 2018 році на PULSE презентували свої проекти понад 70 галерей з Канади, Китаю, Німеччини, Швейцарії, Японії, Північної Африки та інших країн з усього світу. Перелік учасників цього року поповнили 26 нових галерей, серед яких вперше взяла участь українська галерея – Voloshyn Gallery, яка і отримала головну премію.

Проект Жанни Кадирової «Маркет» відтворює атмосферу типового продуктового кіоску с усіма його атрибутами: важільними терезами, пластмасовим стільцем, ящиками для овочів та фруктів тощо. Самі «продукти» Кадирова створює з різноманітних важких будівельних матеріалів: кахлів, бетону та натурального каменю. Пропонуючи відвідувачам стенду придбати арт-об’єкти на вагу (цього разу ціна у Маямі складала 1 грам за $1), авторка порушує прийняті на арт-ринку правила ціноутворення на твір мистецтва та ставить питання щодо того, як формується наше уявлення про цінність, матеріальну чи духовну.

 

 

07.12.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *