Вінницькі тролейбуси не дають забути про воєнні події на Донбасі

На маршрути міста знову вийшов військовий тролейбус. Донедавна його називали «афганським», але після поточного ремонту, працівники Вінницької транспортної компанії вирішили оновили і зовнішній вигляд транспортного засобу. Тепер його борти прикрашають світлини не лише зі сценами війни в Афганістані, а й зображення, присвячені подіях на Сході України, зокрема боям за Донецький аеропорт.

«Перший «афганський» тролейбус почав курсувати містом ще на початку 1990-х років. Це був соціальний проект самих робітників нашого підприємства. Вони збирали кошти на будівництво пам’ятника загиблим воїнам-афганцям, який згодом був встановлений в Центральному парку імені Горького. У 2014 року на лінію вийшов оновлений військовий тролейбус, присвячений війні в Афганістані. Але цього року наші ремонтники виступили з ініціативою змінити його зовнішній вигляд, – розповідає генеральний директор комунального підприємства «Вінницька транспортна компанія» Михайло Луценко. – У нас в компанії працює зо два десятки учасників бойових дій, які є членами афганських організацій і об’єднань учасників АТО. Саме вони запропонували нанести на борти тролейбуса № 346 сцени з оборони Донецького аеропорту. Фірма, яка займається виготовленням реклами, запропонувала кілька зразків. Спільним рішенням ми обрали найяскравіший варіант. Коли тролейбус був відремонтований, на його корпус натягнули спеціальну плівку із світлинами. Тепер він курсує на маршрутах № 5, № 11 та № 7».

Водієм військового тролейбуса є учасник бойових дій Геннадій Чеботарьов. В напарниках у нього – його брат Сергій Чеботарьов. Обидва працюють у тролейбусному депо з 1990-х років. Своїм тролейбусом брати пишаються, кажуть, що подібного у місті більше не знайти. У салоні періодично вмикають пісні про війну в Афганістані. А тепер до репертуару додали ще й музичні композиції про АТО. Переконують, що пасажири їхнього тролейбуса повинні відчувати військовий настрій, а головне – не забували, що нині в країні йде війна і наш спокій на мирній території бережуть чиїсь сини і чоловіки.

 

25.04.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *