Відомий український гурт «АTMASFERA» влаштує всеукраїнський тур

У Нью-Йорку львівський гурт «АTMASFERA» нагородили премією RoundGlass Music Awards. Вони взяли Американську премію і отримали звання «Кращий гурт». А тепер музиканти «АTMASFERA» готуються до нового туру Україною.

Пісні гурту «АTMASFERA» – це гармонія сакральної мови, санскриту, текстів індійських мантр та сучасного звучання. Основний посил цієї музики – любов.

«Наш посил – це справжні почуття. Аби ми вчилися не брати, а віддавати. Щоб вчилися не лише бути сконцентрованими на собі і насолоджуватися, а й піклуватись про інших», – пояснила вокалістка, клавішниця гурту «АTMASFERA» Калінді.

Музиканти тільки-но повернулися з Києва, де за кілька днів пережили з десяток ефірів на телеканалах країни. Адже львівський гурт відзначили американською премією RoundGlass Music Awards. Наприкінці січня в Нью-Йорку на Таймс Сквер їм присудили першість в номінації «Гурт Року» - як колективу, що змінює світ на краще.

«В мене не було такого ефекту «Вааау!», бо я звик реагувати рівно. Вже знаю по собі: якщо реагувати «Вааау!», то на наступний день виснажусь чимось. Звичайно, приємно, що ми виграли. І шкода інших, тих, хто не виграв», – пожартував собі перкусіоніст гурту «АTMASFERA» Тімур Ґоґітідзе.

Організатори дійства-премії отримали понад 3500 записів від музикантів з більш ніж 80 країн. Львів’ян оцінювали і журі, і слухачі за кліпом «На глибині». Його ще у 2016-му музиканти відзняли в Норвегії та дознімали в українських Карпатах, на Драгобраті, при мінус 20.

«Тоді ми прийняли виклик. Бо було дуже холодно і сніжно, а ми – лише в сорочках. Особливо наш головний герой. Їм з режисером дісталось найбільше, бо падали в річки холодні, ламали камери. Довелося нам цілий день сидіти, від ранку до вечора, на гарному пагорбі, з гарною сніжною панорамою гір, де дув сильний вітер. Ми розвели вогнище і воно нас рятувало. На диво, ніхто тоді не захворів», – поділилася спогадами вокалістка, флейтистка гурту «АTMASFERA» Ямуна.

Саме ця пісня cтала саундтреком до документального фільму про події в АТО «Одесити на Донбасі», що взяла другу премію в номінації «музичне відео» на Рівненському Кінофесті «Місто Мрії».

А ще п’ятнадцять років тому гурт починав з арт-року. Через етно, фольк, джаз музиканти дійшли до Indie Yoga music. Зараз «АTMASFERA» активно концертує в Казахстані, Чехії, Норвегії, Польщі, Індонезіії, Британії. Працює над новим альбомом і готує сюрприз українцям: в квітні буде тур Київ-Запоріжжя-Одеса-Львів.

Їхня музика заглиблює в себе, а це міняє свідомість, певні музиканти. Навіть назва їхня про це: з мови санскрит cлово «Атма» – це «душа», а «сфера» – те, що оточує людину.

«Нехай всі війни на світі припиняться. Хай прийде мир і умиротворення. Хай панує любов», – додав гітарист гурту «АTMASFERA» Джанардана.

17.02.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *