Відомі мудрості "допомагають" Філу Вансу у створенні картин

На перший погляд портрети відомих людей від Філа Ванса (Phil Vance) зовсім нічим не примітні, але до них все ж варто придивитися уважніше. Ці малюнки виконані в незвичній манері: замість штрихування художник заповнив лист ... словами. У серії робіт - портрети відомих особистостей, «від Ейнштейна до Марка Твена», як зазначає автор.



Він створює так звані «друкарські» портрети. Пише багато-багато слів від руки, і так формує чорно-біле або кольорове зображення. Нещодавно він презентував серію портретів, серед яких все ті вчені, письменники, артисти та співаки, які стали знаковими для самого Філа. Кожен «словесний» портрет складений з цитат того, хто на ньому зображений. Одна і та ж фраза повторюється тисячі разів, художник пише її з різним натиском, під різними нахилами, роблячи шрифт то дрібніші, то більшими.



«Я уявляв собі традиційні портрети й думав, як було б прекрасно проникнути у саму мету малюнка, прочитати думки зображеної людини. Я просто божеволів, працюючи над портретами Кунінга, Пікассо, Ешера. Вони одні з моїх улюблених художників, я хотів подякувати їм за все, що вони зробили для розвитку мистецтва, так, як вмію. А також поділитися з іншими їх мудрістю», - розповів майстер. 



Більшість малюнків Філа написані чорною ручкою. Останнім часом йому хочеться більше обсягу, тому він експериментує з кольором. Одна з останніх робіт - Джокер. На цей малюнок Філ витратив понад сто годин роботи, портрет складений з цитат «Темного Лицаря». Принадність такого способу малювання в тому, що, підійшовши ближче до картини, глядач може прочитати те, що написано, сотні слів і виразів. Так сприйняття живопису буде повніше і багатогранніше.

31.03.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *