В музеї Гуггенхейма в Більбао відкрилась виставка кращих творів з колекції Таннхаузера

В іспанському філіалі музею Гуггенхейма в Більбао відкрилася виставка кращих творів з колекції Таннхаузера. До цього роботи з цієї колекції ніколи не виставлялися в такій кількості за межами США. До експозиції увійшло понад 50 творів імпресіоністів, постімпресіоністів і модерністів.

Цю мистецьку колекцію сформував німецький арт-дилер єврейського походження Генріх Таннхаузер. Він заснував галерею сучасного мистецтва в Мюнхені в 1909 році. З ранніх років колекціонерові допомагав його син, Джастін, який і успадкував всі твори. Незадовго до Другої світової війни він з родиною емігрував до Парижа, а потім в Нью-Йорк. У США він познайомився з Соломоном Гуггенхейма, який вже на той час заснував свій музей, і передав йому велику колекцію батька.

Виставка в колекції Маннгайзера в Більбао

Твори із збірки Таннхаузера виставляються в музеї Гуггенхейма з 1965 року. Вони стали одними з найцінніших експонатів. Саме завдяки цій колекції в нью-йоркському музеї з’явилися рідкісні твори Гогена, Сезанна, Дега, Моне, Мане, Пікассо та Ван Гога. Виставка триватиме до 24 березня 2019.

30.09.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *