В Китаї через народний креатив заборонили новий фільм про Вінні-Пуха

Новий фільм Disney «Крістофер Робін», знятий за мотивами книг Алана Мілна про ведмедика Вінні-Пуха, заборонили в Китайській Народній Республіці. Керівництво країни поки не дало коментарів про причини заборони, проте деякі західні ЗМІ висунули версію, що кіно не покажуть через поширеного в китайських соціальних мережах політичного мема, пише The Telegraph.

Мова йде про фотографію голови КНР Сі Цзіньпіна і колишнього президента США Барака Обами, яку у мережах порівняли із зображенням Вінні-Пуха і Тигра. Після цього голову Китаю стали регулярно порівнювати з жовтим плюшевим ведмедем. Уряд доклав багато зусиль, щоб своєчасно блокувати подібні пости в китайському сегменті інтернету.

Фільм Disney, однак, розповідає не стільки про ведмежа, скільки про його вже дорослого господаря і друга Крістофера Робіна, роль якого виконав Юен МакГрегор. Експерти вже наголосили, що заборона в Китаї дуже серйозно позначиться на зборах картини, так як аудиторія Піднебесної становить значний сегмент на ринку кінопрокатників, який іноді навіть обганяє показники по Північній Америці. За попередніми прогнозами, через китайську цензуру корпорація може втратити до $ 100 млн.

06.08.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *