Унікальні народні прикраси від жительки Тернополя Ірини Галущак

Молода майстриня з Тернополя Ірина Галущак знайшла себе у бісероплетінні. Дівчина вже зробила багато прикрас з бісеру, перламутру, коралу, скляних намистин, старовинних монет і гуцульських зґрад. Вона цим займається вже десять років, за цей час хобі переросло на справжній бізнес. Про це повідомляє PRESS-ЦЕНТР із посиланням на Терен.

Ірина каже, що рукоділлям жінки в її сім’ї займаються вже не перше покоління. Спершу бабуся навчила вишивати її маму, тоді та перейшла на народне мистецтво і передала любов до нього Ірині.

Спробувавши різні види рукоділля, дівчина обрала для себе бісероплетіння. Вже близько десяти років вона займається цією справою і каже, що зовсім не втомлюється, навіть навпаки – бісероплетіння для неї скоріше відпочинок.

Ірина Галущак разом із мамою Світланою, майстринею художньої вишивки; роботи Ірини Галущак.

Ірина каже, що спершу плела прості прикраси, на кшталт тоненьких браслетиків, а пізніше почала вдосконалювати вміння і творити за складнішими схемами. Коли їй до рук потрапила книжка «Українські народні прикраси з бісеру» Олени Федорчук, то вона полюбила бісероплетіння у народному стилі. Розповідає, що там і дізналась про існування українського бісероплетіння.

Дівчина вдосконалює свої навички, відвідуючи майстер-класи, переглядаючи відеоуроки та спілкуючись із майстринями.

Свої прикраси дівчина носить не часто, бо розуміє, що вони досить специфічні для щоденного гардеробу. Натомість, коли вдягає вишиванку, доповнює образ своїми виробами.

23.06.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *