Український Prime Orchestra отримав пісенну нагороду Британії

Кавер-версії хітів культових Depeche Mode у виконанні українського оркестру Prime Orchestra були відібрані представниками британської групи для акції Facebook Fan Takeover. Акція триває вже майже рік — кожного дня її героями стають колективи, музиканти, фотографи та інші митці з усього світу, які створюють дещо, пов'язане з Depeche Mode. Майже в самому кінці акції до поля зору британців потрапили симфонічні аранжування українців — тепер відеозаписи цих виступів опубліковані в соціальних акаунтах колективу, а розповідь про український оркестр — на офіційному сайті Depeche Mode.



Prime Orchestra з'явився в Харкові в 2014 році. Його створили Максим Максименко та Юрій Рибалка — продюсери проекту. За їхніми словами, вони хотіли створити оркестр, якого в Україні ще не було — не просто симфонічний музичний колектив, а справжнє шоу з піротехнічними та світловими ефектами, джаз і рок-бендом, вокалістами, діджеєм. Спочатку музикантів шукали в Харкові, тепер — по всій країні.



«Ми це зняли на відео, виклали в YouTube, фанати Depeche Mode помітили, почали писати відгуки, і так ми потрапили до акції Fan Takeover, — розповідає продюсер Prime Orchestra Максим Максименко. — До наших відео часто пишуть відгуки фанати груп, наприклад, німецькі шанувальники Rammstein — у нас є кілька каверів на їхні пісні. Але вперше це набуло такого масштабу».



«Перші кілька композицій Depeche Mode в нашій програмі були впізнаваними хітами, — згадує керівник оркестру та саунд-продюсер Олексій Хорольський. — Коли побачили відгук слухачів, стали відбирати інші їхні пісні. Взагалі ми використовуємо сім композицій Depeche Mode, серед яких Personal Jesus, Enjoy the Silence, Precious, Never Let Me Down Again, до того ж дві з них ми зробили в декількох аранжуваннях».

15.03.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *