Український ілюстратор влаштував благодійний аукціон

Будь-який затятий книгоман знає або чув про видавництво «А-ба-ба-га-ла-ма-га», де створюються найкращі українські дитячі книжки. Нещодавно на Черкаському книжковому фестивалі ілюстратор «А-ба–ба га–ла-ма–ги» Владислав Єрко влаштував благодійний аукціон своїх робіт. Ціна стартувала від 997 грн. Продавались 20 ілюстрацій із відомих книг "Маленький принц", "Казки туманного Альбіону" і "Снігова королева". Ілюстратор зазначив, що дитячі книги він малює в яскравих кольорах, а дорослі - більш похмурі.

Єрко сказав, що в США вважають, що в дитячих книгах повинні бути такі малюнки, які зможе маленький читач повторити сам. У Європі інша традиція. І себе чоловік вважає більш європейським художником.

Владислав згадував і про те, що його роботи сподобалися відомому бразильському письменнику Пауло Коельо: "Це сталося через те, що раніше його книги виходили практично без ілюстрацій. Перед нами книгу "Алхімік" видали у Москві. Чи не продали жодного примірника. Я умовив видавця, який взявся за цю книгу в Україні, проілюструвати не тільки на обкладинку, а й всередині. Десять малюнків зробив практично безкоштовно. Коельо розповів мені, як бачить головного персонажа, але на мою творчість не впливав. Дозволив робити так, як бачу сам".

24.04.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *