Учені з'ясували, чому фільми студії Marvel стали такими популярними

Вчені провели дослідження з метою з'ясувати, чому фільми студії Marvel успішніше DC Comics.

У протистоянні кіновсесвіту Marvel і DC, явна перевага у студії Marvel, яка з 2008 року почала займатися власним кіновиробництвом, пише Maxim.

Маркетингова компанія ZappiStore провела дослідження, з'ясувавши, чому фільми за коміксами Marvel виявляються більш прибутковими, ніж DC. В ході дослідження була використана платформа Affectiva, яка дозволяє розпізнавати емоції і вирази облич. Її використовували для оцінки реакції глядачів на трейлери фільмів з кіновсесвіту DC і Marvel. Враховувалося загальне сприйняття відеоматеріалу і бажання поділитися ним зі своїми друзями в соціальних мережах після перегляду.

Результати дослідження показали, що ключовою складовою успіху Marvel і її переваги над DC є супергерої кіновсесвіту, а також гумор у фільмах. Зокрема, було встановлено, що супергерої Marvel викликають у глядача більше позитивних емоцій, ніж персонажі DC Comics. Крім того, учасники дослідження мали більш міцну емоційний зв'язок з персонажами Marvel і демонстрували більш схвальне ставлення до студії в контексті впізнаваності бренду.

Також в ході дослідження було встановлено фільм, який найбільш позитивно сприймався глядачами. Ним стала кінострічка Стражі Галактики. Частина 2. На другій позиції розмістився Перший месник: Протистояння, а трійку тих, які найбільш позитивно сприймаються глядачем фільмів замкнув супергеройський бойовик Ліга справедливості від DC.

16.02.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *