У театрі імені Леся Курбаса відбудеться благодійний концерт

Гурти «ДоСхідСонця» та «Troye Zillia» запрошують на Розколяду до театру імені Леся Курбаса. Благодійний концерт влаштовують задля порятунку художнього керівника акторів Володимира Кучинського, що проходить лікування від раку в Ізраїлі.

Гурт автентичного співу «ДоСхідСонця» понад десять років серед бабусь-дідусів збирає давні пісні регіонами нашої країни. Дівчата відтворюють їх у народній манері, як то співають на Поліссі, Бойківщині, Лемківщині чи Полтавщині. І от торік на велику спільну Розколяду їх запросив інший львівський фольк-гурт «Troye Zillia», що українську пісню обрамлює турецькими, єгипетськими та латиноамериканськими ритмами.

«І тут я згадала, що знаю Настю Гвоздарьову. І Настя співає в гарному колективі «ДоСхідСонця» вже багато років. Я їй написала в чат: «як щодо спільної коляди?» Дівчата буквально за кілька днів швиденько погодилися, ми зробили афішу і була дуже успішна Розколяда», ― поділилася спогадами учасниця гурту «Troye Zillia» Анастасія Войтюк.

Згодом створили разом цілу весняну програму «Шум». І мандрували з нею Україною та Польщею. А вже на зимові свята, окрім нового відеоартпроекту «Спи, Ісусе» від «Troye Zillia», знову організовують Розколяду.

«Також на глядачів чекатимуть цікавинки. Це будуть в новому аранжуванні три спільні колядки разом з артфолькгуртом «Troye Zillia». Отже запрошуємо всіх», ― додала учасниця гурту «ДоСхідСонця» Тамара Попович.

Вхід на дійство, що відбудеться 23 січня в театрі, вільний, однак зібрані благодійні кошти віддадуть на лікування режисера.

«Знаю, що потрібно ще зібрати кошти на четвертий і п’ятий курси лікування. І це 50 200 доларів. Зараз є чудесний момент, бо це Різдво, святковий час, і люди хочуть святкувати, славити Бога. І в такий час найкраще творити добро, займатися благодійною діяльністю», ― пояснила учасниця гурту «ДоСхідСонця» Данута Наугольник.

21.01.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *