У Нідерландах вчилися танцювати “Буковинський вітерець”

У нідерландському Ейндговені відбувся майстер-клас з українського народного танцю. 

 

Проводила його 16 лютого Олександра Провозіна, яка п’ять років викладала хореографію в ансамблі "Русалка", повідомляється коресподент Укрінформу у Гаазі.

“Це пробний майстер-клас, організований з метою створити групу. Прийшло 9 осіб, переважно дорослі, тож я сподіваюся, що в нас буде доросла група, а потім, може, й дітки підтягнуться”, - каже Провозіна.

Організаторами заходу виступили Український культурний центр "Вулик" і Фундація "Українці в Нідерландах". Тривав майстер-клас дві години. Вивчали і танцювали “Буковинський вітерець”. Урок був  присвячений Дню закоханих, а навчатися танцю разом з дружинами прийшли і чоловіки.

Олександра Провозіна певна, що танець - це завжди історія кохання, адже саме танець може передати почуття, емоції, розповісти цілу історію.

“Танець - це завжди про любов, про любов до іншої людини, до природи, до дітей, до Батьківщини. Чому я зараз займаюся танцями? Бо мені не вистачає нашого, національного, бо я хочу тут продовжувати пропагувати українську культуру, бо через танець - неважливо, чи говорить людина українською мовою, чи не говорить - можна передати цю емоцію і розказати історію про нас голландцям”, - пояснює українка. 

Пані Олександра розповідає, що викладати танці в Нідерландах вирішила після того, як була дуже зворушена українським гопаком у виконанні голландців.

“Коли перший раз я побачила, як голландці танцюють наш гопак, я на репетиції просто розплакалася і вирішила: я знаю, як танцювати, я це люблю і я хочу цим тут, в Голландії займатися. Як показує досвід “Русалки”, там зараз 60 відсотків голландців і 40 відсотків українців, тому я вважаю, ми можемо залучити в нашу групу і голландців”, - певна Олександра.

Фото: Ірина Драбок та з архіву Олександри Провозіна

Відео: drabok

15.02.2019


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *