У Національній опері України представлять балет «Дама з камеліями»

Репертуар першого місяця нового року в Національній опері України стане справжнім сюрпризом для поцінювачів оперного та балетного мистецтва. Продовжуючи проект «Українські оперні зірки у світі», у рамках якого до участі у постановках запрошуються кращі «голоси» сучасності, шанувальники опери мають нагоду почути Олександра Цимбалюка в опері  «Макбет» Дж.Верді, та в опері «Іоланта» П. Чайковського. Опера Дж.Верді «Набукко» третій сезон прикрашає репертуар театру, але склад січневої постановки найзірковіший і винятковий, а одну з головних партій виконує солістка Національної опери, народна артистка України Людмила Монастирська. Не залишаться поза увагою і балетні вистави театру - «Дама з камеліями» та «За двома зайцями».

Хореографію балету «Дама з камеліями» здійснила художній керівник балетної трупи театру Аніко Рехвіашвілі, написавши лібрето разом з диригентом-постановником балету Олексієм Бакланом, який також працював і над музичною композицією твору. «Постановка ця була нова у повному розумінні цього слова, – розповіла Аніко Рехвіашвілі. – Це був новий підхід до музичної концепції. Ми не адаптували музичний матеріал до опери «Травіата» Дж. Верді, і взагалі не використовували твори одного автора, як це робили інші постановники, які до того інтерпретували роман О. Дюма. В нашій виставі звучить музика Л. Бетховена, І. Брамса, І. Пахельбеля, Г. Форе, Е. Елгара, І. Стравінського».

Вистава побудована на суто класичній музичній основі. Постановників зацікавили «дзеркальні паралелі»: сучасні пластичні й віртуальні засоби виразності та класична музика, історія, яка була написана у середині XIX століття, та сучасна театральна мова, якою ця історія розповідається.

Нові креативні рішення були використані й у створенні сценографії та костюмів (художник-постановник – Наталія Кучеря). Декорації «оживають» завдяки різноманітним оптичним ефектам. Костюми наближені до сучасної fashion-естетики, подекуди навіть провокаційні.

У виставі бере участь хор хлопчиків Державної чоловічої хорової капели України ім. Л. Ревуцького

09.01.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *