У лондонській галереї картину Гейнсборо пошкодили викруткою

Невідомий чоловік пошкодив викруткою картину всесвітньо відомого англійського художника XVIII ст. Томаса Гейнсборо «Ранкова прогулянка» (1785), яка експонується у Лондонській національній галереї. Про це в неділю, 19 березня, повідомляє Telegraph.

Інцидент стався напередодні вдень. Перш ніж співробітники і відвідувачі галереї затримали чоловіка, він встиг порізати полотно в двох місцях. Зловмисника затримала поліція, яка миттєво прибула на місце події.

За інформацією газети Daily Mail, зловмисник також заявив відвідувачам і працівникам галереї, що у нього нібито є бомба. Як повідомляється, понищену картину прибрали з експозиції. Наразі експерти оцінюють завдані збитки і з'ясовують вартість реконструкції.

Слід зазначити, що картина Гейнсборо «Ранкова прогулянка» знаходиться у Лондонській національній галереї з 1954 року. На ній зображена молода пара - Вільям Халлет і Елізабет Стефен, які прогулюються у лісі з собакою. У картині поєдналися два таланти художника - портретиста і пейзажиста. Закохану пару зображено на тлі природного пейзажу. Кавалер і дама одягнені в кращі, хоч і не дуже практичні для прогулянки, костюми, що свідчить про високий соціальний статус пари.

20.03.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *