У Королівській колекції на малюнку знайшли відбиток пальця Леонардо да Вінчі

У Королівській колекції Великобританії знайдено малюнок Леонардо да Вінчі, на якому, ймовірно, знаходиться відбиток пальця самого художника.

Відбиток великого пальця лівої руки (да Вінчі був лівшею) виявлено на анатомічній замальовці, присвяченій серцево-судинній системі і внутрішніх органів жінок. Відбиток залишений тими ж чорнилом, якими був зроблений малюнок.

Дослідник, який знайшов відбиток, припустив, що да Вінчі неакуратно взяв папір брудними пальцями. На іншій стороні також знайдений слід від вказівного пальця. Можливі сліди рук да Вінчі вже помічали на інших його картинах, але цю знахідку назвали найбільш ймовірним «справжнім відбитком» знаменитого художника.

896

Тепер малюнок відправитися на кілька експозицій. Спочатку він буде виставлятися в Національному музеї Кардіффа, а з травня по жовтень стане частиною експозиції в Букінгемському палаці. Крім того, до виходу готується книга Leonardo Da Vinci: A Closer Look, яка розкриє більше інформації про відкриття.

У колекції британських монархів налічується близько 550 робіт Леонардо да Вінчі — це найбільша в світі колекція його малюнків. Вона, як правило, доступна для перегляду лише в Віндзорському замку за попереднім записом.

 

30.01.2019


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *