У київському музеї покажуть родинний проект двох поколінь сім’ї Іванюків

20 вересня у Музеї історії Києва відкривається родинний арт-проект «Лад» сім’ї Іванюків, які покажуть в одному виставковому залі творчість двох поколінь.  

Збереження ладу є чи не найбільшим завданням в родині художників, де вивірена роками любов до живопису не могла не знайти своє продовження в молодому але вже змужнілому поколінні.

Іванюк Олексій та Оксана зростали творчо під впливом класичної школи живопису. Вони — співці полтавського краєвиду. Працюючи з натури, вони не просто копіюють її, вони розмовляють на полотні через призму свого зрілого розуміння і творчого сприйняття. Там: краса і спалах барв, букети чорнобривців, маків, хризантем. А поряд різнопланові сільські краєвиди, хати в зелених садах, вулички, поля – і все вібрує, тривожить душу, кличе в мандри стежками ліричної душі.

Олексій і Наталія – нове покоління, сміливі і вільні, спраглі до експериментів та викликів суспільству. Ідуть на компроміс, але водночас змінюють стереотипи сприйняття класичної школи. Вони представники більш абстрактного живопису, але все одно на їх картинах не механічно відображена реальність, а змальоване плетиво з побаченого, пропущеного через себе, власні почуття і переживання.

Поєднання таких однаково різних поколінь мабуть і є найбільший лад, тобто порядок, згода, взірець вірного і неперервного перебування їх в просторі і часі.

12.09.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *