У Дніпрі витвори стріт-арту "захопили" все місто

Міська рада Дніпра вперше сприйняла стріт-арт як мистецтво та організувала фестиваль Mural Fest Dnipro у місті. Художникам з різних регіонів України були запропоновані навіть будинки, які треба прикрасити. Також митців працюють над створенням унікального малюнку на паркані завдовжки півтора метра. Всі жителі в захваті від своєрідного "буму" стріт-арту.

Так двоє одеських митців працюють над будинком, що знаходиться на набережній міста. Там зовсім скоро з'являться дивовижні маки. Художники підготували близько 40 літрів фарби, також майстри подолали один зі своїх страхів - страх висоти.

IMG_2773

Взяли участь у фестивалі й львівські художники. Вони віддали перевагу створенню малюнка пташки очеретянки. Для своєї роботи вони обрали саме її, бо очеретянка - маленька пташка, яка водиться на берегах Дніпра. "Малюнок можна назвати одним словом – "Діалог". Цей район густонаселений в місті, тут сусідів багато. Це питання співіснування", – розповідає про свій витвір учасник Mural Fest Dnipro.

На перший фестиваль стріт-арту у Дніпрі запросили художників зі Львова, Одеси, Маріуполя, Слов'янська та Києва. У місті визначили 10 висоток у спальних районах, які прикрасять величезними зображеннями. З міського бюджету на мурали виділили майже 1 млн грн.

За тиждень – у фіналі фестивалю – художники розмалюють ще й півкілометровий паркан, який може стати найдовшим муралом в Україні.

20.07.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *