Топ-3 кінострічки, які розширюють кругозір і змушують думати

Деякі фільми чіпають серце, проникають у глибину душі та переповнюють почуттями. Вони пробуджують у нас людяність і співпереживання. А інші кінострічки стосуються розуму, вони змушують нас мислити та розширюють свідомість. Це кіно, що порушує госте питання, але підштовхують до нового погляду на життя і реальність.

Пробудження життя



Що є сон, а що дійсність? Чи можемо ми їх розрізнити? Яка природа сну? Це лише кілька тем з широкого діапазону питань, породжуваних анімаційною драмою Річарда Лінклейтера. Головний герой блукає серед сцен, діалогів, безіменних персонажів, причому в деяких важливих епізодах він навіть відсутній. Переходячи від ефірного до реального, цей фільм ставить під сумнів обґрунтованість кожного аспекту існування, йдучи прямо в екзистенційну кризу. Він заповнить ваш розум філософськими питаннями, головний з яких: а чи реальна моє життя взагалі?

Самсара

Це документальний фільм, знятий в 2011 році режисером Роном Фріке, який раніше випустив дві аналогічні за стилем і тематикою філософські кінострічки «Барака» і «Хронос». Назва Сансара на санскриті означає цикл безперервного життя. Буквально воно означає «безперервний потік» і використовується для опису циклу народження, смерті та переродження - ці теми та поняття досліджуються в фільмі. Від шаленого візуального ряду не можна відокремити та музику. Маленькі візуальні блоки  взаємопов'язані в хитромудрий потік, який повідомляє про найважливіше.

Фільми Тарковського

«Соляріс», «Сталкер», «Дзеркало» - дуже добре для початку. І про «Ностальгію» не забудьте. Радянське кіно завжди було особливим, але Тарковський це кульмінація вдумливості й рефлексивності в кіновиробництві. Дитинство, мрії, пам'ять, метафізика і примарність відрізняють фільми цього режисера. Жодна з його робіт не залишить вас колишнім після перегляду. У його творах багато символізму. Тарковський мав на меті створити форму кіно, яка «скульптурний час», змінює наші уявлення, і показує, наскільки відносно наше сприйняття. Це не найпростіший режисер, але як тільки ви поринете в його творчість, кіно Тарковського загіпнотизує вас, спантеличить і зачарує.

15.03.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *