Топ - книги для тих, хто насолоджується читанням українською мовою

Кажуть, для того, щоб збагатити свій словниковий запас, потрібно багато читати. На жаль, дійсно якісно написаних і перекладених українською мовою книг не так вже й багато. Список, який містить твори, написані красивою українською мовою або ж вдало перекладені іноземні видання.
«Чорні дошки», НАТАЛІЯ Доляк Страшні події Голодомору - сторінка історії, яку слід знати і пам'ятати, це те, про що складно говорити, але те, що стосується кожного українця, будучи частиною історії його народу. Наталія Доляк змогла по-новому донести до читача ці події, втіливши образ нації в персонаж хлопчика, якому в сновидіннях являються моторошні події того часу, змушуючи прокидатися переляканим і настороженим, так вони намагаються достукатися до свідомості народу, нагадати про себе.

"Оголений нерв », СВІТЛАНА ТАЛАН Письменниця в своєму романі повертає нас до складних, переломних подій 2014: події Майдану, початок війни, новий поділ народу на тих, хто" за "і" проти ", на" своїх "і" чужих ". Найсумніше те, що такий поділ відбувається і в сім'ях, між друзями - їх переконання змінюються, вони стають по різні боки барикад і в один момент перетворюються в чужих і навіть ворогів. Твір змушує переосмислити події революції гідності, пишатися своїм народом, плакати і сумно посміхатися, але точно не залишитися байдужим.

«Сирітських поїзд», КОРОСТЕНЬ БЕЙКЕР Клайн Для відносин не важливі вік або статус, немає і ідеальної формули дружби. Здавалося б, про дружбу між неформальним дівчиськом Моллі і багатою старенькою Вівіан Дейлі не може бути й мови, проте час розставляє все на свої місця, іноді ятрить рани, піднімаючи на поверхню те, що припадала пилом на горищі протягом багатьох років - спогади - емоції втілені тепер в матеріальному еквіваленті. Вони мали спільні мрії на двох: затишний будинок з великою родиною, сімейне вогнище і сімейна підтримка. Мрії мають властивість здійснюватися.


 
«Я, ТИ І НАШ мальований і немальований Бог», Тетяна Пахомова Зворушлива драматична сімейна сага, заснована на реальних подіях 1941-1945 років. Війна не шкодує нікого і тільки милостива доля іноді дає фору, можливість відстрочити жахливу участь побратимів, врятуватися від смерті. Сім'ї Заходи вдається втекти з гетто - вони знаходять притулок в селянина, який втратив свою дочку, дивно схожу з Мірою. Однак дитинство дівчинки все ж далеко від нормального: постійний страх і передчуття небезпеки, ігри на сільському кладовищі і життя в підвалі. Але дитяча надія на краще неймовірно потужна.

«ДІВА Млинища», ВОЛОДИМИР ЛИС Це масштабна історична драма, яка бере свій початок в XVII столітті і майстерно проведена автором до сучасності. У ній переплетені історії полководця Наполеона Бонапарта, князя Адам Чарторийський і селянина Афанасія Терещук. Читач зіткнеться з подіями воєн і революцій, почуттям любові, іноді невірним і небезпечним, частіше все ж вірним і щирим, бажанням влади і досягнень, яке іноді домінує серед мотивів людських вчинків. Запасіться терпінням, ви будете здивовані і захоплені поворотами історії.

"TATTOO. ЧИТАННЯ ПО ОЧАХ», В'ЯЧЕСЛАВ Васильченко Книга припаде до смаку любителям детективів. Незвичайні обставини жорстокого вбивства татуировщика змушують журналіста-криміналіста Богдана Лисицю попітніти над розслідуванням справи. Однак історія триває з іншим тату-майстром і щось підказує Богдану, що він наступного, то ж краще поспішити з розкриттям деталей справи. Книга містить багато деталей процесу набивання тату, цікаві та несподівані повороти подій, динамічний і заплутаний сюжет, харизматичні персонажі не дадуть вам занудьгувати і відкласти книгу в довгий ящик.

«Щасливі люди читають книги і п'ють каву», МАРТЕН-Люга Аньєс Перекладений на український бестселер французької письменниці Мартен-Люга Аньєс про історію жінки, життя якої розділила навпіл на «до» і «після», автокатастрофа, в якій загинули її чоловік і дочка . Потрібно вчитися жити заново, відроджувати віру і любов у своєму серці. Жінка вирішується поїхати в подорож, про який вони мріяли з чоловіком і тепер уже самостійно знайти новий сенс життя, стати щасливим і повірити в справедливість.

20.02.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *