Світ давніх богів та яскравих снів на полотнах Войтека Сюдмака

Войтек Сюдмак родом з Польщі, але живе та працює в 1966 році на батьківщині хорошого вина, сиру та поцілунків - у Франції . Народився в 1942 році в невеликому, але старому місті Велюні в центрі Польщі. Згідно інформації в мережі, він вивчав секрети художньої майстерності в Академії мистецтв у Варшаві на Національній школі мистецтв у Франції. Войте - це псевдонім, справжнє ім'я митця  Wojciech Kazimierz Siudmak.

Войтек вважається одним з провідних представників фантастичного реалізму, який поєднує в собі сюрреалістичні баченні з натуралістичним мистецтвом, походить ще від Далі, Магрітта та Поля Дельвокса. Сам художник називає свій стильфантастичним гіперреалізмом.

войтек2

войтек

У роботах художника присутня неймовірна майстерність передачі ілюзії тривимірного простору, чутливість до світла та тіні, і можливість використати як лінійну, так і просторову перспективу. Його роботи знаходяться у всіх куточках світу та часто використовуються для реклами фільмів, театральних постановок та музеїв, ставши провідником повідомлень про престижні заходи, як Каннський чи Монреальський кінофестивалі.

войтек1

войтек3

Ukraine Art News рекомендує:

АЛИСА В СТРАНЕ ЧУДЕС: ФАНТАСТИЧЕСКИЕ ФОТОГРАФИИ ХУДОЖНИЦЫ АДРИАН БРУМ "ОКУТЫВАЮТ" ВОЛШЕБСТВОМ

МОРЕ ВОЛНУЕТСЯ РАЗ: КРАСОЧНЫЕ КАРТИНЫ СОВРЕМЕННОГО ХУДОЖНИКА-МАРИНИСТА ТОМА ТОМПСОНА

 

 

 

 

 

08.10.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *