Статуя Венери втратила палець

Один з офіціантів, які працювали на корпоративі у Британському музеї, випадково відламав шматок пальця мармурової статуї Венери, яка датується I-II століттями нашої ери. Інцидент стався ще в грудні, проте керівництво музею воліло про нього не поширюватися, повідомляє The Art Newspaper.

Співробітник фірми, який обслуговував банкет, нахилився під скульптурою, а коли піднімався, врізався у праву руку статуї. Незабаром після того, як неприємний інцидент розголосили, співробітники музею повідомили, що палець Венери був відламаний задовго до фуршету неназваною компанії. В даний момент фрагмент руки мармурової статуї вже приклеєний на місце.

Виставлена в Британському музеї скульптура Венери є копією грецької статуї IV століття до нашої ери. Статую знайшли в Римі в 1775 році, після чого її купив видатний англійський колекціонер Чарльз Таунлі. В 1805 році він продав її Британському музею.

Статуя богині любові страждає від недбалих відвідувачів експозиції не вперше. У 2012-му під час виставки їй випадково відламали частину її руки.

31.10.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *