Скульптури, які "приковують" погляд туристів

Усі ми знаємо, що технології не стоять на місці, тому і техніка створення картин і скульптур змінюється щороку. Однак серед численних традиційних, сучасних та історичних пам'яток зустрічаються часом досить оригінальні статуї, які займають особливе місце в серцях глядачів. Вони не піддаються ніяким стандартам, а просто незвичайні й унікальні. Редакція Ukraine Art Newsпідготувала добірку найдивніших скульптур на планеті.

Пам'ятник Зигмунда Фрейда

Цей незвичайний пам'ятник, автором якого є Давид Черни, знаходиться в Празі. Багато хто вважає, що, таким чином, скульптор хотів показати людям, як далека інтелігенція від простого народу. Відзначимо, що робота настільки приваблива, що всі гості столиці Чехії обов'язково їдуть подивитися на нього, як на видатну пам'ятку Праги.

Пам'ятник Нельсону

Цей незвичайний пам'ятник нагадує нам про прозору церкви під назвою "Reading between the lines". На відміну від неї, пам'ятник  створений з 50 сталевих колон-пластин. До речі, кількість колон обрано не випадково - саме стільки років минуло з дня арешту Мандели. Образ Нельсона видно лише з певних точок. Якщо подивитися з інших ракурсів, то буде здаватися, що це простий набір стовпчиків. 

De Vaartkapoen

Пам'ятник був створений у 1985 році та встановлений на одній з вулиць Бельгії в районі Моленбік. Автором даного твору є бельгійський скульптор Том Францен. Оригінальна робота нагадує сцену з коміксу, де молодий хлопчина несподівано висовується з каналізаційного люка і звалює поліцейського з ніг, хапаючи його за ногу.

20.05.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *