Скульптура Джанет Ешельман "витає у хмарах" у центрі Мадрида

Американська художниця і скульптор Джанет Ешельман сильно обпеклася в своїй творчості, коли працювала в класичній манері, створюючи шедеври на полотнах. Багато років тому ці картини виявилися втраченими. Сумний життєвий поворот показав Джанет абсолютно новий шлях для розвитку її творчості. Рибальські мережі надихнули майстри на створення оригінальних інсталяцій або скульптур. Навіщо ховати свою творчість від публіки, якщо його можна виставити на загальний огляд? Нова скульптура Ешельман не просто видна всім, вона займає центральне місце в Мадриді, ширяючи в повітрі над статуєю короля Іспанії Філіпа III.

джанет1

Скульптура названа «1.78 Мадрид», і є фінальним акордом в серії робіт Джанет Ешельман «Earth Time», яку вона створює ще з 2010 року. Символічно, що відкриття скульптури художниця приурочила до 400-річчя Мадрида. Яскраві лінії інсталяції, як святкові стрічки дуже оживили класичний пейзаж площі. Кожен бачить в скульптурі своє: комусь здається, що вона схожа на Північне сяйво, кому-то, що це чарівна проекція з вогників. Автор же заклала в назві глибокий сенс.

джанет2

Назва «1.78 Мадрид» позначає відрізок часу в 1,78 мікросекунд, на який скоротився наш день в результаті землетрусу в Японії (2011 рік). Так Джанет досліджує наше ставлення до часу, такий же невловимою матерії, як і її інсталяції.

21.02.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *