"Сюрреалістичний світ" в роботах Михайла Пономаренка вражає своєю оригінальністю

Початок листопада без сумнiву був успішним для багатьох українців: тут і перемога на ADC * E Awards 2017 (церемонія нагородження ADC * E 2017 відбулася 11 листопада в Disseny Hub Barcelona в рамках 4 Європейського Фестивалю Креативності), і створення нового безкоштовного сервісу для поліпшення фотографій, і навіть поява Android Pay в Україні.

Серія приємних подій продовжилася перемогою на Fairy Tales 2017 - конкурсі від онлайн-платформи Blank Space. З моменту свого створення в 2013 році щорічний конкурс Fairy Tales привернув тисячі учасників, а переможці продовжили розробку своїх історій в успішних кампаніях Kickstarter, короткометражних фільмах, коміксах і виставках.

Конкурсантам необхідно було придумати неіснуючий світ і створити історію - повноцінний його образ. Краще за всіх з цим впорався Михайло Пономаренко - український архітектор, який живе в Форт-Лодердейл (Флорида) і працює в компанії EDSA, Inc. У своїй роботі «Останній день» він поєднує монументальні ландшафти і дивні елементи sci-fi (від Science fiction (з англ. - наукова фантастика)). Також свої iлюстрації автор доповнив історією про міжпланетну подорож пари Сатурном.

Вiдносно мирські події в історії змушують відчувати, що ці дикі сцени дійсно можуть бути реальними. «Дивлячись на пейзажі, я завжди хотів додати в них щось протиприродне, сюрреалістичне. Люди - просто істоти з примітивними бажаннями. Іноді мені здається, що вони хочуть, щоб Земля стала просто тротуаром, по якому можна ходити та їздити.» - говорить сам митець.

18.11.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *