Сад Клода Моне в Живерні став справжнім витвором мистецтва у Франції

Сад Клода Моне (Jardin de Claude Monet) в Живерні по праву можна назвати справжнім витвором мистецтва, на яке можна милуватися нескінченно довго. Тихе село Живерні так би і залишилося спокійною мальовничою провінцією, якби не художник-імпресіоніст, який проїжджав повз нього на поїзді і закохався у місцеву красу.

Завдяки Клоду Моне сюди щорічно приїжджають туристи, охочі в реальності познайомитися з усіма пам’ятками садиби великого генія.

Моне настільки шалено любив квіти, що висадив на своїй ділянці цілу оранжерею різних сортів. Все буйство фарб, гра світла і тіні, неповторні пейзажі, що потопають у зелені відбивалися на картинах художника, які він малював з особливою любов’ю. Трохи пізніше на ділянці за будинком Моне організував сад на воді, основною визначною пам’яткою якого стали квітучі весь рік латаття. Їх особливо любив малювати художник.

Практично щодня, починаючи з п’ятої ранку, художник проводив час у цьому саду, переносячи всю навколишню красу на полотна. Саме в цей час творіння Клода Моне були високо оцінені шанувальниками художнього мистецтва, і він заслужив популярність. Помилуватися на квітучий сад приїжджало чимало соратників великого художника, Живерні стала асоціюватися з гучним ім’ям Моне.

Імпресіоніст прожив довге і щасливе життя, залишивши після себе неповторні витвори мистецтва. Сьогодні в садибу Моне може потрапити кожен бажаючий. Там як і раніше ростуть і чарують божественним ароматом троянди, в ставку плавають білі латаття, а в повітрі літає безсмертний дух імпресіонізму.

19.06.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *