Приватний колекціонер поділився шедеврами "золотого" століття

Лейденська колекція є найбільшою приватною, у якій зберіглися роботи представників «золотого» століття голландського живопису. Сьогодні вона нараховує вже понад 250 картин і малюнків, серед яких твори Рембрандта, Брейгеля, Рубенса і Вермеєра.

Відомо, що з 2003 року колекцію збирають американський підприємець Томас Каплан разом зі своєю дружиною Дафною Реканаті Каплан. Картинами Рембрандта Каплан захоплювався ще в юному віці. У свої вісім років він благав батьків відвідати Амстердам, де жив великий майстер, щоб побачити якомога більше робіт знаменитого живописця. Каплан вважав, що всі твори його улюбленої епохи вже давно зберігаються у музеях. Але , коли він дізнався від свого друга, що картини художників, якими він захоплюється з юності все ще доступні на ринку, то неабияк здивувався. З тих пір підприємець збирає роботи старих майстрів.

Одинадцять картин і два малюнки Рембрандта, а також десять картин, виконаних у його майстерні, складають основу Лейденської колекції. Тут представлені і інші художники з міста Лейден, чиї полотна відрізняються тонким виконанням і ретельним виписуванням найдрібніших деталей.

Том Каплан вирішив викласти свою колекцію ще й в онлайн варіанті, аби студенти та поціновувачі творчості Рембрандта мали змогу оцінити ці роботи. Всі картини, викладені на сайті Лейденської колекції, супроводжуються науковими описами і містять інформацію про твори та їх авторів.

18.04.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *