Порцелянові скульптури Хітомі Хосоно відтворюють красу природи

Хітомі Хосоно (Hitomi Hosono) - японська художниця, яка створює не тільки унікальні картини, а й витончені порцелянові скульптури. У своїх роботах майстриня поєднує рослинні форми туманного Альбіону і країни Вранішнього сонця. Засновниця сучасних творів декоративно-прикладного мистецтва говорить, що її керамічні витвори поєднують японські та європейські традиції.



Відомо, що до приїзду у Лондон вона вивчала народне гончарне ремесло у стилі кутана, а також виготовлення виробів з кераміки. З експериментів художниці з технікою виготовлення і матеріалами з'явилися два характерних для її творчості прийоми.



Один - створити текстуровану поверхню фігури у вигляді гілочок. Другий - скласти шаруватий арт-об'єкт з безлічі рельєфних візерунків. Текстура вирізається вдосконаленими зубчастими пристосуваннями, які дозволяють додати неймовірно тонкі елементи, наприклад вигнутих пелюстків. Ці шаруваті скульптури виглядають, як квіткові композиції, навічно застиглі у часі. Хітомі Хосоно каже, що під час прогулянок не втомлюється захоплюватися листям і квітами, вивчати особливості їх структури й конфігурації, саме це її надихає на створення нових витворів мистецтва.

14.04.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *