Порцелянові ляльки Сью Лінг Ванг "зачаровують" своїм поглядом

Сью Лінг Ванг - майстриня-лялькарка, яка живе в Німеччині і працює тільки з порцеляною. Головним атрибутом її ляльок є виразні очі, які підкорюють серця поціновувачів мистецтва. Відомо, що раніше дівчина працювала художником у театрі, кіно та телебаченні. Писала великі полотна маслом, які користувалися величезним успіхом і великим попитом. Особливий стиль з яскраво вираженою індивідуальністю дуже швидко зробив Сью відомою і визнаною, але після народження другої дочки, вона була змушена відмовитися від картин. Однак справжньому таланту завжди знайдеться застосування. Ось уже 25 років Сью створює своїх ляльок з кращої порцеляни, які бувши довгоочікуваними гостями на кращих і престижних виставках усього світу облетіли майже всю земну кулю.



Ляльки Сью Лінг Ванг створені лише в п'яти примірниках. Як правило, голова, ніжки й ручки ляльок кріпляться до текстильного, щільно набитому тілу, усередині якого металевий каркас, завдяки чому ляльки стають рухливими. 



Дивовижно, але творіння Сью можуть не тільки згинати й розгинати ніжки й ручки, а й змінювати нахил голови, красиво сидіти й приймати інші положення тіла, що надає ще більше життя цим красуням і полегшує процедуру зміни одягу. Костюми ляльок виконуються з натуральних тканин, пофарбованих в обраний автором колір, а деякі сукні та костюми художниця шиє у двосторонньому варіанті. Кожна з ляльок має індивідуальну зачіску, легко трансформується у будь-яку іншу, або ж просто в розпущене волосся. 



Сьогодні Ванг - учасниця багатьох лялькових виставок, в таких країнах як Росія, США, Іспанія, Австрія, Швейцарія, Франція, Україна, Литва та Чехія.

13.04.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *