Польська художниця Майя Вронська створює яскраві "вибухові" акварелі

Польська художниця аквареліст Майя Вронська створює вибухові барвисті акварелі. На її картинах можна побачити пейзажі європейських вулиць і знакову архітектуру.
Акварелі архітектора Майї Вронською (Maja Wronska) залучають кольором, який вона не боїться вводити, будь-то червоний, помаранчевий або яскраво жовтий. Для архітектурних акварелей це не властиво, адже міські вулиці сірі, в фарбах асфальту або дощового неба, та й будівлі не відрізняються різноманітністю палітри.

Але для аквареліста Майї Вронською бачити вулиці і будівлі в кольорі одне задоволення. Вона любить денне світло і вміло розкладає його на складові спектра. Там, де треба посилити світлотінь, вона збільшує яскравість кольору або контрастні поєднання майже білого і яскравого кольорового.

вронска

Контраст вона доводить до графічної досконалості, але перед тим, як наносити акварель, Майя робить детальний малюнок олівцем. Так, в основному, працюють архітектори, які дуже люблять креслярські малюнки. Художники, як правило, малюють пензликом.

Тим цікавіше стають акварелі Вронською, адже перед нею малюнок-креслення і завжди непередбачувана Посеред його вулиці, яку важко контролювати. З'являється колір, колір, колір, робить її акварелі неймовірними.

вронска1

Майя Вронська пише акварельні пейзажі міських вулиць Праги, Лондона і Парижа, запам'ятовуючи знакові місця цих міст. Художниця фокусується на конкретних деталях їх будівництва і охорони навколишнього середовища, а також елементах дизайну, таких як люстри в древньої церкви. По ходу роботи вона захоплюється і замальовує церковних голубів.
Майя Вронська схоплює характер простору, виділяє точки, що характеризують його естетику і наповнює картину змістом, об'єднуючи історію і сьогоднішній день. Вона - наш сучасник, але мислить по-особливому і бачення її через акварелі особливе, з яким ми знайомимося, з натхненням і просочують її настроєм, її розумінням світу і краси.

вронска3вронска2

18.01.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *