Полотно, яке хотіли продати за $ 250, виявилося оригіналом картини Рембрандта

Стара картина, яка дісталася братам Роджеру і Стіву Ландау з США у спадок від батьків, виявилася оригінальним полотном Рембрандта.
Брати дізналися про це тільки після того, як роботу вирішили виставити на аукціон, маючи намір отримати за неї хоч якісь гроші.

"До торгів я думав, що якщо зможу виручити якихось пару сотень баксів, це буде величезним щастям", - згадує один з братів.

Картину показали оцінювачу, і його вона не вразила: експерт вирішив, що це всього лише копія оригінальної роботи Рембрандта.

Аукціон розпочався з суми в $ 250, потім за лот пропонували вже $ 800. Після цього до торгів раптово підключилися покупці з Франції і Німеччини: ціна спочатку піднялася до $ 5 тис., А незабаром становила вже $ 450 тис.

Фінальну ставку зробив покупець з Франції, який запропонував за картину $ 1,1 млн.

рем

На той момент навіть самі організатори аукціону не розуміли, що відбувається. Тільки в кінці торгів покупець з Німеччини пояснив однієї зі співробітниць компанії: "Емі, це Рембрандт. Цю картину я шукав все своє життя". Виявилося, що продане полотно входило в серію робіт, яку Рембрандт написав ще на початку XVII століття.

Покупець картини в результаті перепродав її голландському колекціонерові Томасу Каплану. Зараз полотно виставлено в музеї Getty Museum в Лос-Анджелесі.

19.01.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *