Покрова 2018. Де і як відсвяткувати

Свято Покрови Пресвятої Богородиці 14 жовтня збігається ще з двома святами – Днем українського козацтва і Днем захисника вітчизни. Цього року Україна отримала один додатковий вихідний день – 15 жовтня. Як і де провести вихідні, що так вдало збіглися з бабиним літом.

Пирогово

Коли і де: 14 жовтня, експозиція Карпати

Покрова цього року святкують у Карпатах, в експозиції на території Пирогово, де розташована церква Покрова Пресвятої Богородиці, побудована в 1792 році і привезена з села Канора Закарпатської області. Храм цього дня святкує своє 226-річчя! На полудень тут призначена Архієрейська Божественна Літургія, а потім молитва за воїнів АТО і України. У свята – благодійна мета. З аукціону продадуть гончарні вироби, на гроші виконають роботи з громовіведення і заземлення Храму. Також на гостей чекають страви закарпатської кухні, бограч і куліш. А в самому Пирогово пройде концерт.

Церква Покрови Пресвятої Богородиці з села Канора. Фото facebook

 

 

 

Стародавній Київ у Князівстві Київська Русь

Коли і де: 13 – 15 жовтня, село Копачів, Київська обл.

Костюмована і театралізована подорож у часі в епоху князя Святослава Хороброго. 13 і 14 жовтня гостей запрошують взяти участь в урочистій ході до Василівської церкви в Овручі, побудованої Рюриком Ростиславовичем у 1190 році, де буде проходити молебень за Україну. Потім заплановані виступи кінно-трюкового театру, театралізовані постановки, виступи народних колективів. І стати свідками надзвичайно яскравого видовища – турніру з середньовічного бою Витязь Київського Дитинця.

Лицарський турнір. Фото Парк Київська Русь

 

 

 

Музей живої природи Мамаєва Слобода

Коли і де: 13 – 15 жовтня

Мамаєва Слобода – місце, яке must visit у ці дні, тут просто не можуть проігнорувати свято, яке українські козаки вважали одним з головних свят року. Тут розташована справжня козацька триповерхова церква на честь Покрови Пресвятої Богородиці, де пройде святкова служба. Традиційно музей пропонує прогулятися вуличками Слободи, покататися верхи, постріляти з лука, пригоститися козацьким кулішем з казана, подивитися кінне шоу і взяти участь у майстер-класі зі співу «Ой, вернися Сагайдачний».

Фото: facebook

 

 

 

Музей Івана Гончара

Коли і де: 14 жовтня

Музей запрошує на Кобзарсько-лірницьку Покрову – щорічний фестиваль, покликаний вшанувати пам'ять і оспівати славу борців за волю України різних історичних епох. Традиція кобзарсько-лірницьких зборів дуже давня. У кожному полковому і сотенному містечку були свої бандуристи та кобзарі. Фестиваль збере кобзарів Києва, Харкова та Львова.

 

парк Феофанія

Коли і де: 13 – 15 жовтня

Парк Феофанія порадує гостей золотим Бабиним влітку і театралізованими козацькими забавами. Покрова - радісне свято, чому б не дозволити собі повеселитися: взяти участь в боях у мішках, поводити хороводи навколо святкового багаття, послухати фольклорні колективи, навчитися секретам народних промислів на майстер-класах, а також випити кави або трав'яного чаю просто неба, поласувати стравами української кухні.

фото unsplash/Stephen Ellis

 

13.10.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *