П’ятий міжнародний фестиваль комедійного мистецтва “ГаШоТю́” стартує в Україні

З 27 березня до 1 квітня в Україні пройде п’ятий міжнародний фестиваль комедійного мистецтва “ГаШоТю́”.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

“Розпочнеться подія у Міжнародний день театру, 27 березня, в м. Березань на Київщині та в м. Коломия, що в Івано-Франківській області, яке до цього комедійного руху приєдналося вперше. Далі естафету підхопить столиця”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, у програмі фестивалю - комедійні вистави, короткометражні комедії, фотовиставки комедійного жанру, майстер-класи та цікаві творчі зустрічі.

Також відбудеться презентація молодих талановитих режисерів, які представлять унікальний жанр - “абстрактний комікс” - та сучасне відеодослідження комедійного жанру.

На переможців фестивалю чекають персональні події: “Найкраща короткометражна кінокомедія” - показ фільму на великих екранах країни; “Найкраща комедійна фоторобота” - персональна фотовиставка; “Найкраще гумористичне оповідання” - публікація в літературному журналі; “Найкраща комедійна п’єса” - сценічне втілення твору професійним режисером. Також з нагоди ювілею фестивалю у кожній номінації буде обрано “Найкращу комедію 5-ти річчя”.

Цьогоріч до лонг-листа фестивалю увійшли роботи з України, Азербайджану, США, Ізраїлю та інших країн.

Як зазначається, за 5 років у рамках фестивалю відбулося понад 20 сценічних втілень п’єс сучасних драматургів. Чотири п’єси взято до репертуарів театрів. Близько 30 короткометражних кінокомедій глядачі побачили на великих екранах країни. Відбулося 5 авторських фотовиставок робіт лауреатів фестивалю.

Організатор фестивалю – продюсерський центр “АМПЛУА”.

29.03.2019


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *