PinchukArtCentre представить виставку номінантів Future Generation Art Prize 2019

 
У київському PinchukArtCentre відкривається виставка номінантів на Премію Future Generation Art Prize 2019. Цього року конкурс проходить вдесяте.

Як передає кореспондент Укрінформу, її учасниками стали 21 художник з 17 країн світу. Зокрема, з Кувейту, Японії, Таїланду, Австралії, Бельгії, ПАР, Мексики, Норвегії, Росії, Нігерії, США, Колумбії, Норвегії, Данії, Литви, Франції та України.

“За ці 10 років в Україні відбулося багато змін, у тому числі й у галузі мистецтва. Я переконаний, що номінанти Премії цього року та їхні роботи також матимуть суттєвий вплив на українське суспільство”, – говорить арт-директор PinchukArtCentre і один із кураторів виставки Бйорн Гельдхоф.

За його словами, цього року на Future Generation Art Prize надійшло більше 5800 заявок із 152 країн. “Ця премія справді глобальна і свого роду унікальна через свою відкритість та демократичність, адже спробувати свої сили тут може будь-хто з будь-якої країни у віці до 35 років”, – зауважив Гельдхоф.

Також арт-директор PinchukArtCentre додав: “Голоси митців, що лунають на цій виставці, дуже різні, але вони порушують теми, які турбують і єднають всіх людей у світі”.

Україну на виставці Future Generation Art Prize 2019 представила Анна Звягінцева, яка завоювала головну Премію PinchukArtCentre 2018 – загальнонаціонального конкурсу в галузі сучасного мистецтва для молодих українських художників віком до 35 років.

Роботи учасників конкурсу оцінюватиме міжнародне журі, а ім’я переможця стане відоме 22 березня на церемонії нагородження. Виставка Future Generation Art Prize 2019 триватиме у PinchukArtCentre до 7 квітня.

Фото: Максим Белоусов

09.02.2019


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *