Новий український фільм "розкриє" зв`язок між минулим і сьогоденням

Українська кінокомпанія Garnet international media group представить глядачам нову повнометражну молодіжну стрічку під назвою «Сквот32». Це фільм про сучасне покоління талановитих і творчих молодих людей, небайдужих до збереження цінностей минулого, які так чи інакше впливають на сьогодення, закладаючи надійний фундамент для створення гідного майбутнього України. Для Garnet це наступний крок після вдалого і гучного проекту - кримінального трилера «Межа», що пролунав на весь світ, мав шалений міжнародний успіх та здобув визнання і світову славу.



Кінокомпанія Garnet завжди у пошуках оригінальних ідей. Саме така ідея знайшла своє відображення у кінопроекті«Фіксація пріоритетів», який став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Державного агентства України з питань кіно. Режисером-дебютантом повнометражної стрічки «Сквот32»став Саша Лідаговський. Оператором кінострічки виступив Володимир Іванов - один з найкращих в Україні. Тепер із впевненістю можна сказати, що «Сквот32» має всі шанси на успіх.

"Нова стрічка «Сквот32» здатна занурити глядача в іншу реальність, яка суттєво відрізняється від рутинного існування та «сірих буднів», саме таким і був кожен день Лізи, нашої головної героїні. Що ж допомогло дівчині зробити "стоп-кадр" життя та створити свою успішну історію? Звичайнісінький старенький фотоапарат і не тільки... Ліза працює фотографом у паспортному центрі, але одного разу вона потрапить до товариства вільних і талановитих мрійників, після зустрічі з якими, її причарує енергія, свобода і творчість Сквотівців, життя Лізи вже не буде таким, як раніше", - розповів режисер.



На сьогодні, «сквоттінг» - це дещо більше, ніж просто заселення в старих будинках, це справжнє культурне явище, яке давно існує в багатьох містах світу. «Головними» сквотами вважаються Тахелес (Берлін), Рампарт (Лондон), RumahApi (Куала-Лумпур, Малайзія), CanMasdeu (Барселона), а один з найбільш населених сквотів у світі - це занедбаний бізнес-центр «Вежа Давида» в Каракасі. Навіть у Києві періодично з'являються сквоти



Головна ідея фільму – пошук зв'язку між минулим і сьогоденням, показати шлях не руйнування, а перебудови та створення чогось нового, дати відчути свободу робити те, про що ти мрієш, а не жити нав'язаним соціумом життям. Відомо, що стрічку було відзнято восени 2017 року і зараз вона знаходиться на етапі постпродакшну.

19.04.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *