Новий погляд на красу Галичини у роботах фотографа Юрія Дячишина

Фотограф Юрій Дячишин займається персональними документальними та арт-проектами, співпрацює з міжнародними ЗМІ. Його роботи виставлялися на багатьох персональних виставках і фестивалях, зокрема в Україні, Польщі, Австралії та Камбоджі. Їх також можна віднайти в приватних колекціях у багатьох країнах світу. Найважливіші проекти фотографа – "Slavik's Fashion, Slavik Super Star", "Його сни", "Карпатські пастухи", "Лавочки", "Святий Франклін". Нова серія автора називається "Terra Galicia". І вона створює неканонічний образ західноукраїнської природи.

Проект Terra Galicia – це одна із серій пейзажів, над якими я почав працювати цього року. Художник потребував візуального перезавантаження: знімати місто стало нецікаво, деякі незавершені фотопроекти мене розчарували і я поставив їх "на паузу".

дячишин 2

Він перебував у творчому переродженні та зневірі – роздумував, філософствував, нудився, тинявся і шукав. Мав декілька ідей для серій світлин, які хотів знімати за межами Львова, утім сильного потягу чи "сигналу", що варто робити саме це і вже зараз, у нього не було.

Одного весняного дня, без означеної мети зйомок, я проїхався полями та селами і щось мене "зачепило". Наступного дня знову відправився у дорогу і, незважаючи на те, що зробив лише один кадр і не отримав конкретного бачення, що і як хоче робити, вирішив їхати ще.

дячишин 3

Ідея проекту виникла спонтанно, до того ж, саме в такій формі Галичину (землю) ще ніхто не фотографував. Юрко Дячишин обрав тему землі Галичини, бо тут народився і живе, тут усе йому візуально знайоме та близьке, тут те, що він розуміє і любить.

Фотограф  вагався щодо назви проекту, навіть запропонував людям на своїй сторінці у Fаcebook допомогти обрати з поміж двох варіантів – "Terra Galicia" та "Halychyna Land". Кажуть, що радитися – це шукати підтримки уже прийнятого рішення, а дискусії та коментарі підтвердили правильний вибір назви.

дячишин

Утім, в обох назвах є слово "Галичина", оскільки проект саме про цей регіон, який має свою специфіку, настрій та рельєф і відрізняється, скажімо, від безмежних полів на сході чи півдні України.

галаичина

Ukraine Art News рекомендує:

НА ГРАНИ НЕВЕСОМОСТИ: КАРТИНЫ ОЛЕГА ЧУБАКОВА ПОРАЖАЮТ СВОЕЙ "СОЛНЕЧНОСТЬЮ"

НЕСТРИМНІСТЬ ДИКИХ МУСТАНГІВ НА ПОЛОТНАХ ДЖУДІ ЛАРСОН ПІДКОРЮЄ СВОЄЮ ЕНЕРГЕТИКОЮ

 

 

 

03.10.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *