Нью-йоркський арт-дилер випадково придбав за безцінь шість робіт Де Кунінга

Арт-дилер з Нью-Йорка Девід Кіллен придбав оптом декілька сотень картин, навіть не здогадуючись, що серед них можуть бути роботи відомого американського художника Віллема де Кунінга.  

За його словами, у 2017 році йому запропонували придбати близько 200 картин, які довгий час зберігалися на складі в Нью-Джерсі. Склад колись належав співробітникові Музею Гуггенхайма Орріну Райлі, потім його дружині, а пізніше перейшов у власність їхніх знайомих.

Нинішні власники складу зв’язалися з Кілленом і запропонували придбати полотна, що там зберігалися. Арт-дилеру показали кілька робіт, і ті не справили на нього ніякого враження. «Те, що я побачив, було просто сміттям. Я не побачив нічого цікавого», — розповідає Кіллен, місцевим ЗМІ

Проте він все ж погодився заплатити $ 15 тисяч за всі 200 картин — по $ 75 за кожну. За словами арт-дилера, він сподівався, що з часом зможе перепродати ці роботи на аукціонах — але на величезні суми не розраховував.

Уже після того, як угода була зроблена, Кіллен зміг оглянути всі картини і з’ясував, що, судячи з усього, випадково придбав відразу шість робіт Віллема де Кунінга. «Знайти де Кунінга на складі! Це нечуваний успіх», — говорить він.

Справжність картин поки не доведена, проте сам Кіллен і деякі інші експерти впевнені в тому, що полотна справжні. Також з їхніми твердженнями погоджується Лоуренс Кастанья, який колись працював помічником в студії Віллема і Елейн де Кунінгів. «Це його картини. У цьому немає ніяких сумнівів», — заявив Кастанья. За словами Кіллена, вартість виявлених робіт може становити від $ 30 тисяч до декількох мільйонів.

27.07.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *